uw donatie is een investering

Investeer in een kind, een project of een organisatie. Geef kinderen en jongeren in Zuid-Afrika een kans op een betere toekomst.

U bent nu hier:

 doneren

Wij zijn blij met uw donatie, groot of klein. De kracht zit 'm in onze gezamenlijke inspanningen: die van u en die van ons en onze partnerorganisaties in Zuid-Afrika. U kunt ook uw mening doneren.

 

actie voor Holiday Schools

 

We houden momenteel een inzamelactie voor de Holiday Schools die deze zomervakantie (december en januari) worden gehouden. Doneer door te klikken op een van de keuzemogelijkheden (zie voorbeeld hieronder) op de Play it Forward site.

hs actie

 

waarom doneren?

 • U wilt een kind in Zuid-Afrika op weg helpen.
 • U kent (een van) onze bestuursleden en u heeft vertrouwen in hun betrokkenheid en motivatie.
 • U bent geïnspireerd om te doneren omdat u weet dat onze bestuursleden zelf ook donateur zijn.
 • U ervaart meer geefplezier dan bij een grote organisatie want uw donatie kan het verschil maken.
 • U kunt eenvoudig zien wat er met uw geld gebeurt omdat wij transparant rapporteren.
 • Uw donatie wordt voor tenminste 95% besteed aan onderwijsactiviteiten voor kinderen en jongeren in townships en op boerderijen in Zuid-Afrika.
 • U 'heeft' iets met Zuid-Afrika en u wilt een bijdrage leveren aan de opbouw van dat prachtige land.
 • U wilt laten zien dat uw bedrijf maatschappelijke betrokken is. pWc zegt daarover: "Dit onderwerp is niet meer weg te denken uit de strategische agenda. Organisaties worden gedwongen om maatschappelijke betrokkenheid te integreren in het bedrijfsproces".

Als u niet tevreden bent over ons werk, kunt u uw geld terugvragen.

meer over doneren

We hebben diverse animaties en publicaties over doneren:

 • Animatie over Doneren. Belastingaftrekbaar doneren aan SPZA. Ook als filmpje te bekijken.
 • Fiscaalvoordelig geven. Alles over periodiek en eenmalig geven voor particulieren en bedrijven, met rekenvoorbeelden.
 • Modelovereenkomst belastingdienst periodieke gift. Als u dit formulier van de Belastingdienst invult voor een periodieke gift, kunt u ook zonder notarisakte maximale belastingaftrek krijgen, zónder de drempels die voor een gewone gift gelden. Voorwaarde: minimaal vijf jaar een vast bedrag schenken.
 • Nalaten: nu regelen geeft rust. Lees meer over nu regelen voor later. Regel uw nalatenschap eenvoudig online. Stichting Projecten Zuid-Afrika werkt samen met DoeHetZelfNotaris.nl. Daar regelt u online, overzichtelijk en voor een laag bedrag, een testament of een legaat.  DoeHetZelfNotaris werkt samen met notarissen in heel Nederland. Door deze samenwerking kunt u tegen een laag tarief Stichting Projecten Zuid-Afrika een legaat doen toekomen. Er is altijd een notaris bij u in de buurt. Kijk voor het maken van een akte op https://www.doehetzelfnotaris.nl/goededoelen/stichting-projecten-zuid-afrika/.
 • Geven over de grens via Transgiving Europe. Fiscaalvoordelig geven over de grens met belastingaftrek in eigen land.

Hieronder geven we een aantal doneerideeën. Bedenk daarbij: u geeft niet aan ons, maar u geeft via ons. "Donors don't give to institutions. They invest in ideas and people in whom they believe." G.T. Smith.

doneren of investeren?

Investeer samen met ons in de toekomst van een kind. Want ieder kind verdient een kans om de armoede te ontgroeien.Tenminste 95% van uw gift gaat naar Zuid-Afrika. Lees over overhead, geef fiscaalvoordelig.

Doneer nu met iDEAL via uw eigen bank.

anbi cbf logo

 

brown eyes clip art clipart free clipart

when you do well, it spreads out, it is for the whole of humanity. desmond tutu

if you think education is expensive, try ignorance. derek bok

doneerideeën

een kind sponsoren

Wilt u graag een kind sponsoren? Dat kan op twee manieren:

 • Een kindplaats sponsoren. Uw bijdrage gaat naar ons fonds Beter Basisonderwijs en u kunt kiezen voor kleuteronderwijs of basisonderwijs. De ontvangen giften worden elk kwartaal verdeeld onder de scholen waar we mee samenwerken.
 • Een individueel kind sponsoren. Uw geld gaat rechtstreeks naar de school van uw sponsorkind. Aan het eind van het schooljaar (december) krijgt u een kopie van het schoolrapport en een werkje.

sponsorkind rapport

Link:

bijzondere gelegenheden

Overweeg om bij bijzondere gelegenheden, zoals een huwelijk, een jubileum, een verjaardag of een sportmanifestatie een gift aan SPZA te doen. Zamel geld in en stort dat op onze rekening bij Triodos Bank. (IBAN NL51 TRIO 0390 4376 03). Zoekt u een actie-idee of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op, wij helpen u graag.

fonds op naam

Het is mogelijk om met een gift vanaf € 10.000 een 'Fonds op naam' te stichten. U bepaalt zelf de naam van het fonds, dat apart in de jaarrekening wordt genoemd. De basis van een Fonds op naam is een overeenkomst tussen u en Stichting Projecten Zuid-Afrika. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem dan a.u.b. contact op.

een passend project voor uw bedrijf

Wilt u met uw bedrijf projecten steunen en u profileren als maatschappelijk verantwoord ondernemer? Neem dan contact met ons op. Wij hebben een interessant netwerk in Zuid-Afrika. Wij kunnen u helpen bij het zoeken naar een passend project, ook buiten ons eigen aandachtsveld.

Wist u dat 43 procent van de werknemers wereldwijd liever werkt voor bedrijven die een strategie hebben op het gebied van goede doelen en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Als deze professionals de keuze zouden hebben tussen twee vergelijkbare banen, kiezen zij eerder voor een bedrijf dat kan aantonen een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Lees meer over dit onderzoek.

Kerstcadeau of kerstpakket, jubileum, afscheid, bedankje, relatiegeschenk, campagne? U weet niet wat te vragen? U weet niet wat te geven? De Doneerbon is een cadeau dat goed past bij maatschappelijk betrokken en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met deze cadeaubon kan de ontvanger een gift doen aan goede doelen zoals Stichting Projecten Zuid-Afrika. Er zijn doneerbonnen van €10 tot €100. Een Doneerbon-op-maat is ook mogelijk, bijvoorbeeld met bedrijfsnaam en logo. Op de website Doneerbon.nl vindt u o.a. een uitgebreide FAQ en een formulier waarmee u een offerte kunt aanvragen.

Donaties aan een erkende ANBI zoals SPZA zijn aftrekbaar van de winst c.q. de vennootschapsbelasting.

 

Link: naar Doneerbon.nl

 

voordelen

fiscaal voordeel

Extra voordelig investeren in de toekomst van een kind kan door een geheel aftrekbare jaarlijkse gift (minimaal 5 jaar). Voorheen moest zo'n periodieke gift in een notarisakte worden vastgelegd. Met ingang van 2014 hoeft dat niet meer, een gratis overeenkomst tussen u en SPZA is voldoende. Bijvoorbeeld: u geeft nu € 100 per jaar. U besluit een periodieke gift van € 200 per jaar te doen. Afhankelijk van het voor u geldende belastingtarief kunt u daarvan tot € 104 per jaar terugkrijgen. Klik hieronder op Modelovereenkomst.

serviceclubs

Stichting Projecten Zuid-Afrika is blij met de steun van serviceclubs. Wist u dat u als serviceclub bij diverse fondsen terecht kunt voor extra geld (verdubbeling of meer) voor uw sponsoractie? Op de website van de serviceclubs vindt u daar meer informatie over. 

Bent u lid van Fifty-One Nederland, Innerwheel Nederland, JCI Nederland, Kiwanis Nederland, Ladies' Circle Nederland, Leo Clubs Nederland, Lions Nederland, Probus Nederland, Quota International c.q. Quota Rotterdam, Rotary Nederland, Rotaract, Roundtable (Nederlandsche Tafelronde), Soroptimisten (Soroptimist International), Zonta Nederland of een andere serviceclub? En bent u op zoek naar een specifieke bestemming voor uw donatie of uw actie? Neem dan contact met ons op. Wij hebben een interessant netwerk in Zuid-Afrika en kunnen u helpen bij het zoeken naar een passend project, ook als dat buiten onze eigen 'scope' valt.

Links:

wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien. kofi annan

resultaten


Wilt u meer weten over de resultaten van ons werk en dat van onze partners?

 • In onze Jaarverslagen vindt u informatie over de partnerorganisaties in Zuid-Afrika en over het aantal kinderen en jongeren dat zij hebben bereikt.
 • In het document Impact geven we informatie over de invloed van alle activiteiten op de doelgroep (outcome) en op de maatschappij (impact).


Links:

stichting projecten zuid-afrika

Librijesteeg 105
3011 HN Rotterdam Nederland

e-mail: info(at)spza.org
Telefoon: +31(0)182 - 582035 (voorzitter)
Fax +31(0)84 - 7352214 (Nederland)
Fax +27(0)86 - 5122860 (Zuid-Afrika)

volg ons...

inschrijven nieuwsbrief

facebook

youtube

twitter

social icons authorstream

Het copyright op alle teksten en beeldmateriaal op deze website berust bij Stichting Projecten Zuid-Afrika, tenzij anders vermeld. Onze Zuid-Afrikaanse partners hebben toestemming gegeven om het beeldmateriaal te maken c.q. te gebruiken. Wij willen u via deze website zo goed mogelijk van informatie voorzien. En uw privacy waarborgen. Lees de Disclaimer en de pagina's over Privacy en Garanties.

© 2015 Stichting Projecten Zuid-Afrika -  Website gemaakt door JvR online